Красивата усмивка и добре подредените зъби отдавна не са лукс. Макар и само допреди няколко десетилетия да разполагахме само с едно ефективно решение за изправяне на зъбите – брекети, технологиите се развиват толкова бързо, че в момента имаме отлични алтернативи, които постигат точно толкова добри резултати. Това създаде и перфектната среда за създаването на прозрачните алайнери с каквито работим в MEDICRON.

За хората, които не знаят какво е алайнер, това са прозрачни шини, които се поставят на зъбите. Те създават умерено напрежение, което води до движение на зъбите в желаната посока, за да се оформи вашата красива усмивка. Шините са предпочитани от много възрастни и тийнейджъри поради много причини. Част от тях са:

Алайнер, които са почти прозрачни

Никога не е прекалено късно да решите, че искате красива и добре подредена усмивка. Това е и една от основните причини, поради която хората все повече прибягват до изправяне на зъбите си с алайнери. Шините са напълно прозрачни, което ги прави почти невидими, когато ги носите. Това ви дава увереност, че можете да комуникирате с други хора, без да се притеснявате, че те ще се фиксират върху вашите зъби – проблем, който е особено съществен при пациентите, които носят брекети. Все пак е важно да знаете, че ще ви отнеме малко време докато се адаптирате към носенето на всеки вид алайнери. Тъй като представлява допълнителен слой върху вашите зъби може би ще ви трябват няколко дни, докато адаптирате говора си и придобиете пълната увереност да носите вашите алайнер през целия ден.

Алайнерите имат ефективността на брекетите

Много често хората смятат, че когато нещо е по-удобно и ни кара да се чувстваме по-уверени, то не е толкова ефективно, колкото алтернативните методи. Все още има пациенти, които смятат, че брекетите са единствения шанс, който имат за красива и подредена усмивка и прозрачните шините не са толкова ефективни, колкото тях. Но това изобщо не е така! Алайнерите са точно толкова ефективни, колкото традиционните брекети. Макар и да работят на различен принцип, прозрачните шините ви предлагат точно толкова добри резултати без социалния дискомфорт. Още при първоначалната консултация с вашия ортодонт, той ще ви разкаже за вашите опции за изправяне на зъби, както и дали сте подходящ пациент за такова лечение.

Алайнерите са направени специално за вас

За разлика от брекетите, които се поставят на емайла на пациента и имат еднаква логика на употреба и употреба, прозрачните шини са изработени изцяло на базата на вашето съзъбие. За целта вашият ортодонт ще направи обстойно сканиране на разположението на вашите зъби. След вашия преглед, той ще създаде и вашите първи шини, които ще стартират и процеса по изправянето на вашите зъби. След това, на базата на постигнатите резултати, ще създава всеки следващ алайнер, който ще ви доближава една стъпка по-близо до желаната усмивка. Това персонално лечение с прозрачни шини ви гарантира максимално ефективни резултати спрямо вашия конкретен и специфичен случай.

С алайнери поддържате оралната си хигиена много по-лесно

Всички сме чували от познати, приятели или други места колко е сложен процесът на почистване на зъбите и междузъбните пространства, когато се носят брекети. Това изисква много време, внимание и търпение, което не всеки от нас има след дълъг ден в офиса. А оралната хигиена по време на процеса на изправяне на зъби е много важна и трябва да се следи непрестанно. С алайнерите нямате този проблем. Тъй като те са подвижни шини, тоест не са прикрепени трайно към емайла на вашите зъби, вие можете да свалите вашите шини по всяко време на деня. След като приключите с храните и напитките обаче, задължително измийте вашите зъби и поставете отново шините си. Почистването на зъбите преди поставянето на вашите алайнери е много важно за доброто орално здраве и за да не създадете среда за развитие на неблагоприятни бактерии и микроорганизми, които да се отразят зле на цялостното ви орално здраве.

Recommended Posts