Skip to content
Лицево-челюстната хирургия

Лицево-челюстната хирургия

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut venenatis fermentum neque vitae fringilla. In hac habitasse platea dictumst. Cras placerat orci nec convallis viverra. Nam consectetur, sem ac luctus pretium, elit nibh vestibulum libero, et tincidunt purus eros a nunc. Sed enim purus, eleifend at arcu non

Протетика и естетика

Красивата усмивка е неизменна част от стремежа на човек да изглежда добре. В днешно време бързото развитие на естетичната дентална медицина прави възможно задоволяване на нуждите и желанията на пациентите, съобразени с професионалната преценка на лекуващия лекар. Ние предлагаме всички съвременни материали и методи за лечение с цел постигане на качествено лечение и естетичен краен резултат.

Най-бърз и впечатляващ резултат дава клиничното избелване, което се извършва в денталния кабинет. Това става в рамките на едно или две посещения, в зависимост от желаната степен на избелване, с помощта на специален гел и ултравиолетова лампа или лазер.

Неприятните усещания от процедурата не са задължителни и са строго индивидуални, но те могат да бъдат предварително контролирани – чрез упойка, както и десенсибилизиращи гелове,които намаляват чувствителността на зъбите.

Алтернатива са системите за домашно избелване чрез гелове с по-нисък процент 10-16 на активната съставка, но прилагани по-дълго време.

Представляват порцеланови „люспи“, покриващи предната повърхност на зъбите, като съвременно решение на дефекти на фронталните зъби, както и при желание от страна на пациента да промени цвета, формата и големината на своите зъби. Изработват се от керамика. Изпиляването е минимално, но достатъчно, така че да осигури нужната здравина на връзката между зъбната тъкан и керамиката.

Използват се при обширни дефекти на даден зъб, които нарушават не само естетиката ,но и функцията, а често крият риск от евентуални фрактури и загуба на самия зъб.С поставянето на корона се цели максимално възстановяване на формата и размера на зъба, и дъвкателната му или отхапваща функция.Мостове се поставят при липсващи зъби чрез изпиляване на съседни два. Постига се функционално възстановяване, покриване на козметичния дефект, предпазване на съседните зъби от миграция.Корони и мостове се изработват от различни материали : от метал, металокерамика, чист порцелан, цирконий. Най-подходящият вид корона или мост съгласувайте със своя дентален лекар в зависимост от индивидуалните възможности и индикации на съзъбието.

Добрият краен резултат е невъзможен без качествената работа на колегите зъботехници. Чрез дългогодишен опит сме изградили екип, който се грижи за задоволяване високите изисквания на нашите пациенти.

Денталният имплант представлява винт от специална титаниева сплав, които има форма и функция като на естествения корен на зъба и цели възстановяването на един или група зъби. Имплантите представляват най-съвременния метод за възстановяване на липсващи зъби.

Протези се изработват от пластмаса, като много ефективно симулират цвета на зъбите и тяхната форма .Могат да се проектират подвижни (вадят се от устата,почистват се и се връщат обратно) или неподвижни,които се фиксират върху предварително имплантирани в челюстта интраосални импланти.

Този вид протези сe използват при частично обеззъбени участаци,те са подвижни,изработват се от пластмаса и/или метал. Проектират се с различни опорно задръжни елементи, които им придават много добра стабилност в устата на пациента при дъвчене.

Според материала,от който се изработват, протезите могат да се разграничат като :

  • Моделно ляти скелетирани протези
  • Силиконови протези (валпласт)
  • Обикновени плакови протези