Skip to content

ЕСТЕТИКА И ПРОТЕТИКА

Красивата усмивка е неизменна част от стремежа на човек да изглежда добре. Затова ние от Medicron предлагаме най-съвременните решения и процедури, които да върнат самочувствието ви, когато се усмихвате.

Какво ще намерите при нас?

В днешно време бързото развитие на естетичната дентална медицина прави възможно задоволяване на нуждите и желанията на пациентите, съобразени с професионалната преценка на лекуващия лекар. Ние предлагаме всички съвременни материали и методи за лечение, с цел постигане на качествено лечение и естетичен краен резултат.

Клинично избелване

Най-бърз и впечатляващ резултат дава клиничното избелване, което се извършва в денталния кабинет. Това е безболезнена и безвредна козметична процедура, която има видим ефект още на момента. След един час можете да заблестите с нова усмивка, като я направите с осем нюанса по-бяла. Клиничното избелване се извършва с помощта на специална лампа или лазер в рамките на едно посещение. Преди да пристъпите към тази естетична процедура трябва да се направи почистване на зъбен камък и плака, както и да се полират за максимално добри резултати. Избелването на зъбите е напълно неинвазивна процедура, която не изисква поставяне на упойка, за това не бива да се притеснявате от болка или дискомфорт

Домашно избелване

За този тип процедура се взима индивидуален отпечатък в денталния кабинет, който се изпраща в зъботехническа лаборатория. Там изработват прозрачна шина, която в домашни условия се пълни с избелващ гел, поставя се на зъбите и се изчаква времето за действия според инструкциите на използвания препарат. По време на консултация и взимането на отпечатък нашите стоматолози ще Ви препоръчат най-подходящата избелваща система спрямо състоянието на зъбите ви и ще Ви покажат как точно да я използвате за оптимален резултат.

Бондингът е процедура, чиято цел е корекция на несъвършенствата във формата, цвета и големината на зъбите при отчупване или разстояния между тях, с помощта на високоестетичен фотополимер. Процедурата е с минимално изпиляване на зъба, но забележителни резултати и може коренно да промени усмивката Ви. Голямо предимство е, че е по-бюджетен вариант от фасетите и най-често работата на естетичния стоматолог завършва в рамките на две посещения. За разлика от фасетите, бондингът изисква поддръжка – почистване и полиране със специални гумички за блясък, препоръчително на всеки 6 месеца. Средно бондингът издържа 8-10 години.

Фасетите представляват тънки „люспи , покриващи предната повърхност на зъбите, като съвременно решение на дефекти на фронталните зъби, както и при желание от страна на пациента да промени цвета, формата и големината на своите зъби. Изработват се от керамика, цирконий или фотополимер. Изпиляването на зъбите е минимално, но достатъчно, така че да осигури нужната здравина на връзката между зъбната тъкан и фасетата. Те прилягат перфектно по повърхността на зъба, тъй като се изработват индивидуално в зъботехническа лаборатория и при циментирането им стават неразделна част от него.

Използват се при обширни дефекти на даден зъб, които нарушават не само естетиката ,но и функцията, а често крият риск от евентуални фрактури и загуба на самия зъб. С поставянето на корона се цели максимално възстановяване на формата и размера на зъба и дъвкателната му или отхапваща функция. Мостове се поставят при липсващи зъби чрез изпиляване на съседни два. Постига се функционално възстановяване, покриване на козметичния дефект, предпазване на съседните зъби от миграция. Корони и мостове могат да бъдат керамични, металокерамични, циркониеви или фотополимерни. Най-подходящият вид за Вас се избира след съгласуване с дентален лекар в зависимост от индивидуалните възможности и индикации на съзъбието

Денталният имплант представлява винт от специална титаниева сплав, които има форма и функция като на естествения корен на зъба и цели възстановяването на един или група зъби. Имплантите представляват най-съвременният метод за възстановяване на липсващи зъби. Върху тях се поставя естетична корона, която напълно завършва нормалното функциониране на импланта като естествен зъб.

Протези се изработват от пластмаса, като много ефективно симулират цвета на зъбите и тяхната форма. Могат да се проектират подвижни (вадят се от устата, почистват се и се връщат обратно) или неподвижни, които се фиксират върху предварително имплантирани в челюстта интраорални импланти.

Този вид протези сe използват при частично обеззъбени участаци,те са подвижни,изработват се от пластмаса и/или метал. Проектират се с различни опорнозадръжни елементи, които им придават много добра стабилност в устата на пациента при дъвчене.

Според материала, от който се изработват, протезите могат да се разграничат като:

  • Моделно ляти скелетирани протези
  • Силиконови протези (валпласт)
  • Обикновени плакови протези